Gutiera de protecţie – sportivă. Pentru copiii activi, dar şi pentru bruxism.

 

Aproape o treime dintre toate accidentele suferite în copilărie au loc în urma practicării unui sport. În afară de a fi dureroase, aceste leziuni implică absenţe şcolare, dificultăţi în alimentaţie, dar şi costuri pentru refacerea dintelui afectat.

Purtarea unei gutiere sportive este soluţia pentru evitarea neplăcerilor, aceasta având rolul de a  proteja dinţii de un posibil impact, ce ar duce la fracturi sau chiar pierderi dentare cu efecte nedorite asupra calităţii vieţii copilului şi adolescentului.

Avantajele gutierei de protecţie sportive:

  • PUTERE: de 8 ori mai dură şi cu 30-50% mai rezistentă decât gutierele obişnuite
  • CONFORT: cu o grosime de 1.6-2.4 mm, redusă în dimensiune cu 50% faţă de gutierele clasice, dar 100% eficientă
  • IGIENĂ: deoarece nu trebuie îndepărtată pentru a vorbi sau a bea apă, riscul de a se contamina cu diferiţi germeni scade foarte mult
  • MALEABILITATE: materialul din care este realizată gutiera permite remodelarea sa prin simpla aşezare într-un vas cu apă fierbinte, apoi din nou în cavitatea bucală. De până la 20 de ori.
  • LIBERTATE: fiind foarte subţire, gutiera nu împiedică respiraţia normală, vorbirea şi nici consumul de apă atunci când este purtată.
  • PERSONALIZARE: gutiera se realizează într-o singură şedinţă, în cabinet, fiind adaptată personalizat.
  • COMPATIBILITATE: realizată dintr-un material termo-polimerizabil perforat, nu conţine PVC, Latex, BPA sau ftalaţi nocivi pentru organism.

Gutiera poate fi recomandată numai de către medicul dentist pediatru sau ortodont şi aleasă împreună cu acesta.

Se adresează copiilor începând cu vârsta de 7 ani, ce practică sporturi de echipă sau de contact, sau celor ce prezintă bruxism (scrâşnirea dinţilor), indiferent dacă au dinţii permanenţi în erupţie sau poartă aparat dentar.

Academia Americană de Stomatologie recomandă purtarea unei gutiere pe parcursul practicării unuia dintre următoarele sporturi: basket, fotbal, gimnastică, handbal, arte marţiale, rugby, skateboarding, ski, volei, polo pe apă, acrobaţii etc.

Ai grijă de zâmbetul tău chiar şi atunci când faci sport!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *